Index Vakbarát Hírportál

Elfogták az FBI Top10-es Toth-ot

2013. április 23., kedd 07:06 | aznap frissítve

A nicaraguai rendőrség őrizetbe vette az FBI Most Wanted listáján tavaly Oszama bin Laden helyére bekerült Eric Justin Toth-ot, egy washingtoni általános iskola volt tanárát, írja a Huffington Post.

A 31 éves Toth-ot több mint négy éve keresték, miután 2008 decemberében gyerekek szereplésével készült pornográf felvételeket találtak egy iskolai videokamerán, amit ő használt. A férfit szombaton fogták el Esteli városban, a nicaraguai és hondurasi határ közelében. Azonnal intézkednek kiadatásáról az Egyesült Államoknak.

A 31 éves férfit utoljára három éve látták Arizonában, és az FBI azt gyanítja, hogy korábban felbukkant Illinois-ban, Indianában, Wisconsinban és Minnesotában is. Feltehető, hogy tanárként, illetve gyerekfelvigyázóként dolgozott, így kereste a gyerekek társaságát. A nyomozók szerint ért a számítógépekhez, az internethez, és ügyel a biztonságra. Könnyen beilleszkedik a különböző társadalmi osztályokba, igazi társasági ember. Meggyőző személyiség, aki könnyen mások bizalmába férkőzik.

Az nem volt nyilvános, hogy hány gyermek bántalmazásával és esetleges molesztálásával vádolják.

Rovatok