Index Vakbarát Hírportál

Milliós vérdíj a belgorodi ámokfutóért

2013. április 23., kedd 11:34

Hárommillió rubeles (körülbelül 22 millió forint) jutalmat tűztek ki az orosz hatóságok a hat halálos áldozatot követelő belgorodi lövöldözéssel gyanúsított férfi nyomára vezetőknek. A 32 éves Szergej Pomazun vadászfegyverrel lőtte le egy vadászbolt három munkatársát, és három utcai járókelővel is végzett hétfőn, közép-európai idő szerint dél körül Belgorod központjában.

A férfit az Ukrajnával határos Belgorodi terület székhelyén és azon kívül is nagy erőkkel keresik. A Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió jelentése szerint több mint 1200 rendőr üldözi a korábban többszörösen büntetett előéletű férfit. Az ukrán hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, és a határállomásokon szigorították az ellenőrzést.

Az elkövető, Szergej Pomazun, egy sötét színű BMW X5-össel érkezett a helyszínre, ahol kiszállt a kocsiból, és egy félautomata Kalasnyikovval előbb az utcán kezdett lőni, aztán a boltban, majd elhajtott. Azáldozatok között van a bolt három alkalmazottja és három járókelő.

A gyilkosság okait egyelőre csak találgatják. Az orosz belügyminisztérium közleménye szerint a férfi korábban a vadászboltban járt, és ekkor karcolta meg valaki a kocsiját, amit azonban csak később vett észre. Az orosz Facebookon, a VKontakt-én keringő információk rendőrségi forrásokra hivatkozva azonban arról szólnak, hogy a boltban rablás is történt, és egy fegyver eltűnt.

Az internetes közösségi oldalak használói arról írnak, hogy Belgorod lakói félnek, mivel a gyilkosságok elkövetőjét még mindig nem fogták el a rendőrök, számolt be a public.post című orosz híroldal.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap munkatársai Belgorodban felkutatták a hatszoros gyilkossággal gyanúsított férfi anyját, aki korábban többször is kihívta a rendőröket, hogy lecsendesítsék a fiát.

Rovatok