Index Vakbarát Hírportál

Turistákkal az óceánba zuhant egy hőlégballon

2013. április 29., hétfő 06:32

A Csendes-óceánba zuhant Peru partjainál egy turistákat szállító hőlégballon, fedélzetén hét emberrel. A hatóságok közlése szerint öt nőt sikerült kimenteni a vízből, míg a pilóta és egy másik férfi eltűnt. Wilfredo Pedraza belügyminiszter azt mondta, hogy a turisták egyike sem viselt mentőmellényt.

A perui hadiflotta, a légierő és a rendőrség helikopterekkel, hajókkal és jet skikkel kutatott egész vasárnap a két eltűnt férfi után, egyelőre eredménytelenül. A hatóságok szerint a nők azért élhették túl a balesetet, mert a hőlégballon kosarában maradtak, és az nem süllyedt el a vízben. Őket a flotta egyik kórházába szállították.

Az üzemeltető társaság menedzsere azt mondja, hogy erős szél térítette le eredeti útvonaláról a hőlégballont, amellyel általában a partvonal felett haladhatnak a turisták.

Az egyiptomi Luxorban múlt vasárnap újították fel a hőlégballonos utakat, miután két hónapja 19 turista, köztük egy magyar halálával végződött egy 300 méter magasban kigyulladt ballon balesete. A szerencsétlenség után Kína legnagyobb hőlégballonos klubjának vezetője arra sürgette a kormányt, hogy határozottabban lépjen fel az illegális repülések és gyártások ellen.

Rovatok