Index Vakbarát Hírportál

Gyermeksíróversenyt rendeztek Tokióban

2013. április 30., kedd 14:52

Gyermeksíróversenyt rendeztek a tavaly született gyermekeknek Tokióban. A síró szumó elnevezésű esemény a csecsemők egészséges nevelkedését ünnepli. A helyi turisztikai hivatal által rendezett versenyt természetesen a leghangosabb kisgyermek nyeri.

A híres Szenszodzsi templomban tartott versenyen idén 114 egyéves gyermek indult, akik kiütéses rendszerben egy szumóringben, egy-egy birkózó karjaiban küzdenek egymással. A mérkőzések során a birkózók feladata, hogy minél hangosabb és hosszabb sírásra késztessék a gyermekeket. Ennek érdekében morcos vagy fenyegető tekintetet, grimaszokat vetnek be, természetesen bántani tilos a gyermekeket.

Ha a gyermekeknek kevés a grimasz, ijesztő maszkokat vesznek fel a birkózók. Sokszor ennek ellenére is inkább csak nevetgélnek a csecsemők, mint hogy sírnának. A 400 éves hagyomány azon alapul, hogy az erős tüdő fontos ahhoz, hogy a gyermekek egészségben nőjenek fel. A versenyre nevező szülők abban bíznak, hogy a szumó jó egészségben tartja gyermekeiket és elűzi mellőlük a gonosz szellemeket.

Rovatok