Index Vakbarát Hírportál

A clevelandi hős sem bánt kesztyűs kézzel a nőkkel

2013. május 9., csütörtök 00:16

Charles Ramsey, az azótta már mémként is sztárrá vált clevelandi hősről kiderült, hogy előélete nem éppen makulátlan. A 43 éves férfinek, aki a három lányt 10 évig rabságban tartó Ariel Castro-ra kihívta a rendőrséget, többször is meggyűlt a baja a rendőrséggel - és mindahányszor nőkkkel szembeni erőszakossága miatt. A thesmokingun.com összeállította a teljes bűnlajstromot.

A férfi bűnügyi dossziéje a kilencves évek elején kezdődik, ekkor droggal való visszaélés, orgazdaság, és más egyéb apróbb büncselekmények miatt kétszer egy évet ült az Ohio állambeli Lorain börtönben.

Ramsey 1995 Valentin-napon kötött házasságot egy Michelle nevű nővel, de 1997 februárjában már bíróság előtt állt házasságon belüli erőszak miatt, sőt, büntetőügye közben újból hasonló váddal tartóztatták le. A férfit az óvadék-szabályok megsértése miatt is bűnösnek találták, a sokrétű perben végül 1998 augusztusában hathavi felfüggesztett fegyházra ítélték .

Azonban Ramsey már 1999-ben megsértette a büntetés felfüggestésének feltételeit, de ezt - nem tisztázott okokból kifolyólag - akkor nem követte retorzió. A cleveland-i férfi bűnlajstroma ezzel még nem ért véget, hiszen 2003 januárjában ismét letartóztatták, és ismét csak házasságon belüli erőszakért. Ezért már nyolc hónap letöltendő börtönt kapott, és szabadulását követően is rendszeres megfigyelés alatt volt.

A száztíz kilós Ramsey szerencsétlen felesége, közös lányuk, illetve a feleség előző házasságból származó fia védelmére a bíróság távoltartó határozatot is hozott. Rochelle egy interjúban "rettentően kegyetlen"-nek nevezte egykori férjét, aki szerinte soha egy cent tartásdíjat sem fizetett neki a gyerekek után.

Rovatok