Index Vakbarát Hírportál

Hálószobát építtetett egy repülőgépre Netanjahu

2013. május 13., hétfő 18:09 | aznap frissítve

127 ezer dollárért építtetett magának hálószobát egyetlen repülőútra Benjámín Netanjahu, írta a BBC. A miniszterelnök Margaret Thatcher temetésére bérelt repülőgépet az El Altól. A 300 ezer dolláros költséget több mint a harmadával növelte, hogy a gépre egy franciaágyat vittek be, amely köré négy falat emeltek. A gépre külön kialakítottak egy utazóteret 22 business class üléssel.

A luxuskiadás híre nagy vihart kavart Izraelben, amelyre Benjámín Netanjáhú úgy reagált: nem volt tudomása arról, hogy milyen költségei vannak a beruházásnak. Az öt és fél órás utazáson azért volt szüksége pihenőszobára, mert sűrű volt a programja.

Az éles reakciók összefüggenek azzal, hogy az országban jelentős adóemeléseket hajtottak végre a megszorító intézkedések részeként.

Hasonló reakciókat váltott ki, amikor néhány hónapja kiderült: a miniszterelnök irodája évi 2700 dollár értékben rendel fagylaltot egy jeruzsálemi cukrászdából. Válaszul Netanjahu megvonta a fagylaltrendelési jogot munkatársaitól, így mostantól csak saját költségükre rendelhetnek a meleg országban joggal népszerű édességből.

Rovatok