Index Vakbarát Hírportál

Elkábították, megerőszakolták, lecsukták

2013. május 16., csütörtök 14:00

Alicia Gail a dubai Le Meridien Al Aqah hotel bárjában a laptopja felett üldögélt, és belekortyolt az italába. A következő emléke az, hogy arra ébredt: három férfi kollégája brutálisan megerőszakolta.

Amikor a sokkból magához tért, kórházba vitette magát, látleletet készíttetett és azt tette, amit bárki más a helyében: feljelentette a támadóit.

Egy dologgal nem számolt: hogy az Emirátusokban iszlám törvénykezés, sária van érvényben. A sária szerint ha a szexuális erőszak ügyében nincs beismerő vallomás, négy nagykorú muszlim férfi tanú tanúvallomása alapján lehet csak bárkit elítélni.

Mivel az aktust a feljelentés részeként Gail maga ismerte el, házasságon kívüli nemi kapcsolata miatt nyolc hónapra egy mocskos cellába csukták.

Az eset még 2008-ban történt. Az ausztrál nő a Starwood szállodalánc alkalmazottjaként dolgozott az Emirátusokban, de csak most számolt be az esetről a Yahoo News vasárnap esti magazinjának.

Gail a történtek miatt beperelte a szállodaláncot. A Starwood a Yahoo-kérdéseire küldött közleményében a Gailt ért támadást alávalóságnak nevezte, ugyanakkor szerintük minden segítséget megadtak a nőnek, így nem tudnak mit hozzátenni a történetéhez.

Rovatok