Index Vakbarát Hírportál

Tigris ölt meg egy állatkerti gondozót

2013. május 25., szombat 17:35

Megtámadott és halálra marcangolt egy állatkerti gondozót Nagy-Britanniában, az ország észak-nyugati részében lévő Dalton-in-Furnessben lévő South Lakes elnevezésű állatkertben – írják brit lapok.

A Daily Mail Online beszámolója szerint a 24 éves Sarah McClay-t egy szumátrai tigris marcangolta halálra, amikor az éppen etette a ragadozókat. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy az állatkerti szabályozás rendben volt-e, de azt is, hogy a gondozó a biztonsági előírásokat betartva végezte-e a munkáját; az állatkert vezetősége szerint nem.

A Daily Mail a mentősök beszámolójára hivatkozva arról is ír, hogy a megtámadott nőnek súlyos roncsolások voltak a fején és a nyakán, és már az állatkertben leállt a szíve. Ekkor még újraélesztették, de a kórházba szállítás után nem tudták megmenteni az életét.

Az állatkert vezetője szerint azonnal a helyszínen teremtek, amikor sikolyt hallottak a tigrisek felől, és két percen belül volt náluk fegyver is, de nem tudtak egyből tisztán az állatra célozni, ezért előbb riasztó lövéseket kellett leadni.

A The Telegraph arról ír, hogy az esetnek számos látogató is szemtanúja volt. Megemlítik azt is, hogy az áldozat nem kezdő munkatársa volt az állatkertnek, hanem tapasztalt gondozónak számított. A lapnak az állatkert vezetője arról is beszélt, hogy McClay egyedül ment be a tigrisekhez, az előírások ellenére senki nem volt vele.

Rovatok