Index Vakbarát Hírportál

Sok szextől boldogok a svéd kereszténydemokraták

2013. május 29., szerda 11:50

Svédországban a kereszténydemokraták szeretkeznek a legtöbbet, ez derült ki egy friss felmérésből. Havi átlagban ez 5,3 alkalmat jelent. A mennyiség viszont nem minden, a legelégedettebbek a centrum párt támogatói, akik egyébként is különösen optimistának vallják magukat a The Local cikke szerint. Egyébként ők állnak a dobogó második fokán: általában havonta 4,8-szor adnak a hálószobai élvezeteknek. A demokraták szorosan a hátuk mögött 4,6 együttléttel  a több mint háromezer fő véleményén alapuló kutatás szerint.

Szomorúbb lehet az élet a svéd baloldalon: a szociáldemokraták, a baloldali, illetve a liberális párt szavazói mindössze 3,3 alkalommal szeretkeznek 30 nap alatt. Nem csoda, hogy 55 százalékuk elégedetlen a nemi életével. Hogy ez kapcsolatban áll-e azzal az adattal, hogy a baloldalon leggyakoribb a gruppen szex, nem tudni.

Kié a párna?

A kereszténydemokraták a legutóbbi, 2010-es választásokkor a szavazatok 5,6 százalékával jutottak a svéd parlamentbe. A mérsékelt jobbközép párt 30,06 százalékot, a centrum párt 6,56 százalékot, a jobboldali liberálisok pedig 7,06 százalékot kaptak akkor. Azóta ez a négy párt Alliance koalíció néven kormányoz.

A szociáldemokrata pártot három éve a választók 30,7 százaléka támogatta, a baloldalt 5,6 százalékuk, a zöldeket pedig 7,3 százalékuk. Habár az aktuális felmérésben a kisebb pártok néhány támogatója is részt vett, az ő válaszaik nem számítanak reprezentatívnak.

Rovatok