Index Vakbarát Hírportál

Jól van a csatornából kimentett csecsemő

2013. május 29., szerda 11:09 | aznap frissítve

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy ház nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg kedden a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Valószínűleg az anya is megvan.

Kedden számoltunk be arról, hogy tűzoltók mentettek ki egy csecsemőt egy vécéhez csatlakozó csatornacsőből Kínában. A tűzoltók megpróbálták kihúzni a gyereket, de nem jártak sikerrel. Végül átvágták a csatornát, és csecsemőt a csővel együtt vitték kórházba, ahol kiszabadították a kisgyereket.

Arcán, végtagjain karcolások, testén véraláfutások találhatók, súlya 2-3 kilogramm közötti. Az újszülött kisfiú körülbelül két órát tölthetett a cső egyik kanyarulatában. Állapota mostanra stabilizálódott.

A 22 éves anya bevallotta, hogy az ő gyermeke volt a kisfiú. Egy helyi lap beszámolója szerint akkor vallotta be, hogy a kisfiú az övé, amikor a hatóságok arra kérték, vesse alá magát egészségügyi vizsgálatnak. A rendőrségnek azt mondta, hogy nem volt pénze abortuszra és titokban szülte meg a gyereket a vécében.

Állítása szerint a csecsemő lecsúszott a vezetékbe, és miután nem érte el, hogy kihúzza onnan, szólt a ház gondnokának. Mint mondta, a szülés nyomait eltüntette, terhessége ideje alatt pedig bő ruhákat viselt, hasát szorosan bekötötte, hogy mások ne lássák, hogy állapotos.

A kórház orvosa elmondta, hogy a csecsemőt akkor sem adják örökbe, ha szülei nem tartanak rá igényt, hanem átadják a szakintézménynek.

Rovatok