Index Vakbarát Hírportál

Kínában is pusztít az árvíz

2013. június 8., szombat 11:11 | aznap frissítve

A heves esőzések és áradások miatt legalább 15 ember meghalt, kettő pedig eltűnt négy déli, illetve kelet-kínai tartományban. A fejleményekről a katasztrófa-elhárítás országos központja számolt be pénteken. Az árvizek Anhuj, Hupej, Hunan és Csianghszi tartományokban csaknem 4,7 millió embert érintettek. Eddig 62 ezer embernek kellett elhagynia a lakóhelyét. Körülbelül 2500 ház dőlt romba, 21 400 hektár termőföldön odaveszett a termés. A közvetlen anyagi kárt 1,7 milliárd jüanra, vagyis körülbelül 62 milliárd forintra becslik.

Csianghszi hat városában 200 mm feletti csapadék hullott 24 óra alatt. A tartományban összesen 122 járás, 13 megye és számos város van veszélyben a kiöntött folyók miatt. Itt található az ország legnagyobb édesvízi tava, a Pojang-tó. A tó rohamosan emelkedő emelkedő vízszintje miatt készültséget rendeltek el a vidéken.

A hatóságok megerősítették a gátak és a víztározók ellenőrzését, és az árvízvédelmi megelőző intézkedések folytatására szólítottak fel. A mentés és a segélyszállítmányok helyszínre juttatása folyamatban van.

Rovatok