Index Vakbarát Hírportál

Füvezett a philadelphiai markolókezelő

2013. június 9., vasárnap 09:50

Állítólag füvezett annak a markolónak a vezetője, akit már amúgy is a philadelphiai épületomlás felelősének tartanak a hatóságok. Sean Benschop hatrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés, hatrendbeli gondatlan veszélyeztetés, katasztrófaokozás és számos egyéb vád miatt áll majd bíróság elé.

A 42 éves férfi irányította azt a markolót, ami Richard Basciano pornófilmszínész házának bontásán dolgozott, amikor a ház ráomlott az üdvhadsereg mellette álló áruházára. A balesetben meghalt az üzlet két eladója és négy vásárlója, tizenhárman pedig megsérültek. Az eladóként dolgozó áldozatok közül az egyik épp aznap állt munkába. Az omlás előtt néhány nappal készült videofelvételen az is látszik, hogy a munkálatok miatt tégladarabok és törmelék hullott a járdára, ahol folyamatosan gyalogosok közlekedtek.

A toxikológiai vizsgálatok mariuhana-származékot mutattak ki a férfi mintáiban, mondta everett Gillison, a város polgármester-helyettese. Az eredmények után a rendőrség átkutatta a férfi házát, majd letartóztatási parancsot adott ki a férfi ellen.

A Kary Roberts néven is ismert markolókezelőt 1994 óta tizenegyszer tartóztatták le lopás, drogbirtoklás és engedély nélküli fegyvertartás miatt. Kétszer ítélték el, mindkétszer drogfutárkodás volt a vád. Legutóbb 2012 januárjában volt dolga a rendőrséggel, azonban a testi sértés vádját akkor bizonyíték híján ejtették.

Az eset azóta kiderült részletei között nem ez az egyetlen meglepő adat. A bontást végző cég vezetője szintén több alkalommal vétett a törvény ellen, drogok, tettlegesség és biztosítási csalás miatt, és a cége ellen kétszer is indítottak csődeljárást. Robert Mongeluzzi, az egyik üdvhadsereg-dolgozó jogi képviselője szerint az eddigi adatok alapján ráadásul úgy tűnik, hogy a vállalkozó semmit sem tudott arról, hogy kell szabályszerűen lebontani egy épületet.

Michael Nutter főpolgármester sajtótájékoztatón kért bocsánatot az áldozatok családjától, és megígérte, hogy mindent megtesznek a város jelenleg elég laza építésügyi, illetve bontásokkal kapcsolatos szabályozásának szigorításáért.

Rovatok