Index Vakbarát Hírportál

Tudta, hogy gyakori fehér oroszlán?

2013. június 10., hétfő 21:05

Védett állatok százait, köztük ritka fehér oroszlánokat talált a rendőrség egy bangkoki raktárban. 14, Afrikából származó fehér oroszlánt, madarakat, szurikátákat, teknősöket, pávákat, csuklyásmajmokat és egyéb tengerentúli és thaiföldi állatokat találtak.

A rendőrség letartóztatta a vadakat birtokló állatbolt-tulajdonost, akit vadon élő állatok és tetemek birtoklásával vádolják, így akár négy év börtönre és negyvenezer baht (295 ezer forint) pénzbüntetésre számíthat.

A férfi állítása szerint az oroszlánokat legálisan szállították be Afrikából, és arra vártak, hogy elhelyezzék őket egy állatkertben az ország északkeleti részén. Azt nem tudta megmagyarázni, miért csak 14 oroszlán maradt a raktárban, amikor a dokumentumok szerint tizenhatot importált. Az oroszlánokkal való kereskedelem az egész világon tilos.

A férfit korábban is büntették már vadállatokkal való kereskedelem miatt.

"Néhány napja megfigyelés alatt tartottuk a területet, amióta a szomszédok panaszkodtak az állatoktól származó zajok és a szag miatt" - közölte a rendőrség szóvivője.

Thaiföld a védett állatok nemzetközi feketepiacának központja: az Afrikából származó állatokat Kínába vagy Vietnamba szállítják hajón, ahol ínyencfalatnak, illetve egyes testrészeik csodatévő orvosságnak számítanak.

Rovatok