Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos lett a statikai ellenőr

2013. június 13., csütörtök 17:12

Öngyilkos lett az a statikai ellenőr, aki korábban biztonságosnak ítélte a szerdán összeomlott házat Philadelphiában. A balesetben legalább hatan haltak meg, illetve tizennégyen sérültek meg. Az áldozatok mindannyian az üdvhadsereg áruházában, a leomló romok melletti épületben vagy akörül voltak a tragédia ideje alatt. Az épületet bontó munkagép kezelője marihuánát fogyasztott.

A baleset okát még nem tudni. Az ötvenkét éves férfi szerda este a kisteherautójában lőtte mellbe magát, miután egy sms-ben búcsúzott el a feleségétől. Holttestére az asszony talált rá, a férfinak egy fia volt, írja a Washington Post. A statikai szakembereket tömörítő szervezet gyászol, szerintük a férfi nem hibázott.

Az ellenőr május tizennegyedikén ellenőrizte a négyszintes épületet, de a ház három héttel később, június ötödikén mégis összedőlt.

A rendőrség szerint a bontásnál alkalmazott munkagép kezelője marihuána befolyása alatt állt a baleset idején. A hatóságok szerint a férfi „meggondolatlanul és felelőtlenül viselkedett”, két hét múlva kell bíróság elé állnia. Ügyvédje szerint csak bűnbakot keresnek, ezért vádolták meg védencét, írja a CNN.

Rovatok