Index Vakbarát Hírportál

Hamis bombariadók miatt evakuálnak Lengyelország

2013. június 25., kedd 19:11 | aznap frissítve

Kórházakat, bírósági épületeket, rendőrségi állomásokat és bevásárló központokat ürítettek ki kedden szerte Lengyelországban hamis bombafenyegetések miatt.

A rendőrség közlése szerint Varsóban és más városokban több mint 20 bombafenyegetés történt. A hatóságok mindenütt átvizsgálták a megadott helyszíneket, de sehol nem bukkantak robbanóanyagok nyomára.

A fenyegetések e-mail üzenetben vagy telefonon érkeztek, és feltételezések szerint ugyanattól a személytől származtak. Legalábbis egy rendőrségi szóvivő ezt állította a TVN 24 lengyel hírtelevíziónak nyilatkozva. A szóvivő nem zárta ki, hogy az egész rossz tréfa lehetett.

A több száz kitelepített azonban aligha tekintette tréfának a történteket. A dél-lengyelországi Katowicében például egy kórházat a fenyegetés miatt teljes mértékben, egy varsói kórházat pedig részlegesen kiürítettek.

Az említett katowicei kórház igazgatója amiatt panaszkodott, hogy az evakuálás miatt egy teljes nap ment veszendőbe mind az orvosok, mind a betegek számára. A pácienseket mentőautókkal más egészségügyi, illetve kórházi központokba vitték át.

Rovatok