Index Vakbarát Hírportál

Ezért ne parkolj szexshop előtt Texasban

2013. június 26., szerda 12:16

A Bűnbánat Amarillo nevű texasi keresztény csoport sajátos módszert választott arra, hogy elvegye a kedvét azoknak, akik „bűnös üzelmeket” hajszolnának. A csoport tagjai fotókat készítenek az Amarillóban sztriptízbárok, szexshopok és meleg bárok előtt parkoló autókról, majd feltöltik őket a Facebook oldalukraírja a Vice.com.

A prűd és homofób akciója során a magát „efézusi levelek 5:11” projektnek nevező csoport a következő bibiliai idézetben találta meg erkölcsi alapját: „ne legyen közösségetek a sötétség gyümölcstelen cselekedeteivel, hanem inkább meg is feddjétek azokat”.

Az ötlet annak a David Grisham atyának pattant ki a fejéből, aki 2010-ben egy demonstráción el akarta égetni a Koránt, de azt egy arra járó gördeszkás kikapta a kezéből, megakadályozva ezzel, hogy „vallásháborút váltson ki”. A gördeszkás a helyi tévének is nyilatkozott az esetről, ami alapján egy elhíresült autotune-remix is készült.

Dude You Have No Quran AUTOTUNE REMIX

Grisham atya szerint a mostani akciójuknak nem az a célja, hogy negatív reakciókat váltson ki, épp ellenkezőleg: „Amarillo egy nagyon keresztény hely. Van egy csomó ember, aki azt mondja, hogy keresztény, de nem élnek keresztény életet – ők valójában képmutatóak. Mi azt akarjuk, hogy az emberek megértsék, amiről azt gondolják, hogy sötétség fedi, arra is fény derül. Isten mindent lát”.

A pap elmondása szerint Istentől kapta a parancsot, hogy így hívja fel az emberek figyelmét a képmutatásra.

Rovatok