Index Vakbarát Hírportál

Kivégezték az idei tizenhetedik elítéltet az USA-ban

2013. június 26., szerda 08:18

Kivégeztek egy 39 éves fekete férfit helyi idő szerint kedd este az egyesült államokbeli Oklahoma államban a benyújtott kegyelmi kérvény ellenére – közölték a helyi büntetés-végrehajtási hatóságok.

Brian Davisen, aki tíz évet töltött a siralomházban, méreginjekcióval hajtották végre a halálos ítéletet – jelentette be Jerry Massie szóvivő. A férfit azért ítélték el, mert 2001. november 4-én ittas állapotban megerőszakolta és megölte barátnőjének 52 éves anyját.

Mary Fallin, a szövetségi állam kormányzója úgy döntött, hogy nem fogadja el a kegyelmi kérvények oklahomai irodájának ajánlását, miszerint az elítélt büntetését változtassák életfogytiglani börtönre.

Ez volt idén a tizenhetedik kivégzés az Egyesült Államokban és a harmadik Oklahoma államban a halálos ítéletek tájékoztató irodájának közlése szerint. Az országban 1337 halálos ítéletet hajtottak végre e büntetésfajta 1976-os visszaállítása óta, köztük 105-öt Oklahomában, amely az Egyesült Államok harmadik tagállama e tekintetben Texas és Virginia után.

Rovatok