Index Vakbarát Hírportál

Vállig ért a meglepetés az új házban

2013. június 28., péntek 10:28

Ne vegyen házat anélkül, hogy megnézné előtte, könnyen pórul járhat. Aukción se, olcsón se. Lehet, hogy nem hazudik a tulajdonos, tényleg stabil a szerkezet, és jó a falak állapota, de még akkor is érheti nagy meglepetés, ha kívülről úgy tűnik, minden rendben. Például hogy egy négyszintes ingatlanban a pincétől a padlásig mindenhol embermagasságig áll a szemét.

Pontosan így járt Mehmet Koch is, aki a héten vett egy házat Londonban. Az árverés után azonban hiába ment el megnézni, az ajtón alig tudott belépni a rengeteg könyvtől, ruhától és játéktól, amik bent szét voltak szórva, az emeletre pedig már egyáltalán nem jutott fel az újságok, táskák, régi ételes dobozok halmai miatt. Az épületet, amiért 450 ezer fontot, vagyis körülbelül 156 millió forintot fizetett, több évtized alatt öntötte el a sok kacat. Egy idős pár élt itt a hatvanas évek óta, akiknek életéről most szétszórt fotók árulkodnak. Valamint sok köbméternyi lom.

Kochot persze sokkolta a látvány. Ezen kívül még vagy tíz háza van a brit fővárosban, de valószínűleg az összesben nem kellett még annyit takarítania, mint amennyit ebben a Finsbury parkbeli négyemeletesben fog. A házban ráadásul áram, víz és gáz sincs, írta a DailyMail.

A szembeszomszéd az új tulajdonosnak elmondta: régen gyakran látta az idős párt és kutyájukat kijönni a lakásból. A művelet több percig tartott, mert a bejáratnál heverő táskákat előbb össze kellett szedni, felakasztani, aztán a kijutás után megint beszórni azokat a házba. Ha be akartak jutni, ugyanezt meg kellett ismételniük. Koch biztosan jobban örült volna ezeknek az információknak a vásárlás előtt.

Rovatok