Index Vakbarát Hírportál

A szülei életéért könyörgő gyermeket ölték meg a rablók

2013. június 29., szombat 22:52 | aznap frissítve

Péntek este hat maszkos rabló tört rá egy Bolíviából bevándorolt családra a brazíliai Sao Paolóban.  A család először 3500 realt (kb 350 ezer forintot) adott nekik, de a rablók ezt kevesellték és egyre türelmetlenebbé váltak.  A család ezután odaadta még nekik utolsó megtakarított 1000 realját.

Az asszony a kezében tartotta az ötéves gyereket, aki hangosan sírt és azt kiabálta: "Ne öljétek meg az anyámat!" A rablók egyre idegesebbek lettek, attól tartottak, hogy a gyerek kiabálása feltűnik a szomszédoknak.

Egyikük egy kést szorított a gyerek nyakához, de miután a gyerek nem hagyta abba a sírást, pisztollyal fejbe lőtték. "Ne öljetek meg, ne öljétek meg az anyámat" - ezek voltak a gyerek utolsó szavai.

A rablók közül négyet a rendőrség már elfogott. Ők a gyilkosság helyszínéhez közeli nyomornegyedben élnek.

A kíméletlen gyilkosság még a mindennapi erőszakhoz szokott sao paolóiaikat is megdöbbentette. Bolíviai bevándorlók utcai tüntetést is tartottak.

A család még nem döntötte el, hogy egyetlen gyermeküket Brazíliában vagy Bolíviában temetik-e el. Az apa azt mondta: a jobb munkalehetőségek reményében költöztek Brazíliába, de ott csak erőszakkal találkoztak.

Rovatok