Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül legalizálták a melegházasságot

2013. július 4., csütörtök 15:33

Hétfőn módosította a fiatalokról szóló törvény 22. cikkelyét a Costa Rica-i törvényhozás – adta hírül a Huffington Post. A szöveg korábban csak a férfi és nő közötti élettársi viszonyról szólt, az új szöveg egy része azonban lényegében a melegek házasságát is elismeri.

Manrique Oviedo, a Polgári Cselekvés Párt tagja felszólította Laura Chinchilla államfőt, hogy vétózza meg a törvényt, mivel becsapva érzi magát, és úgy érzi, hibát követtek el a képviselők. Justo Orozco, a Costa Rica-i Megújulás Párt képviselője szerint a kérdéssel mindenképpen fogalalkozni kell, mivel „nem szabad olyanoknak jogokat adni, akik nem érdemlik meg őket″.

Jose Maria Villalta, a baloldali Széles Front Párt tagja szerint a konzervatív képviselők egyszerűen nem olvasták el a szöveget, amiről szavaztak. A helyzet szerinte lehetővé teszi, hogy az azonos neműek közötti élettársi kapcsolatokat is elismerje az állam. Ha ez megtörténne, Costa Rica lehetne a hatodik latin-amerikai ország, ahol elismerik a melegházasságot.

Rovatok