Index Vakbarát Hírportál

41 év és 200 kilométer ellenére talált egymásra a kínai ikerpár

2013. július 5., péntek 13:20 | tíz éve frissítve

Sohasem látták még egymást, 41 évesen találkoztak először a kínai ikrek, ráadásul egy véletlennek köszönhetően, számolt be a családi sztoriról a Sky News. Zeng Yongnak egy barátja júniusban, egy utazásból visszatérve mesélte: 200 kilométerre közös lakhelyüktől egy Zenghez nagyon hasonló férfit látott. A szállodatulajdonos Zeng ezután elutazott négymilliós lakosságú Neijiangba, hogy megnézze magának az állítólagos hasonmást. És akkor, ott, amikor találkozott a helyi buszvállalat junior menedzserével, Liu Yongganggal, döbbent rá, hogy rég elveszett ikertestvérét találta meg.

Az ikrek szülei a Sky cikke szerint nagyon szegények voltak, ezért 1972-ben, a fiúk megszületése után nem sokkal felajánlották őket adoptálásra. A két fiú két külön családhoz került. Mióta az ikrek találkoztak, már meglátogatták igazi anyjukat is. A 74 éves nő a fiúk apja halála után újra férjhez ment.

Az ikrek időközben Kínában a közösségi média sztárjaivá is váltak, Liu neijiangi kollégái pedig óriási bulit rendeztek a tiszteletükre.

Rovatok