Index Vakbarát Hírportál

Négy napig esővízen élt a hajón rekedt csapat

2013. július 5., péntek 16:18

Négy napig hánykolódott a tengeren egy kisebb hajó Honduras partjainál kilenc utassal a fedélzetén. A négy nap alatt két nagy vihar csapott le a csapatra, akiknek valójában ez volt a szerencséje, hiszen nem volt ivóvizük, így esővízen éltek. Élelmük nem volt. Az esővizet különböző vödrökben és kisebb konténerekben gyűjtötték össze.

Az egyik utas, a 20 éves kanadai Tasha az ABC-nek azt mesélte, imádkoztak éjjelenként, hogy maradjon vizük, és hogy a vihar ne borítsa fel őket. Egy 16 éves lány elmondása szerint szintén sokat imádkozott, és folyton arra gondolt: el kellett volna mondania az anyjának, mennyire szereti.

A kirándulóhajó szombaton indult el Utila szigetéről, és eredetileg csak egy kétórás utat terveztek. Miután kifogyott a benzin, a kormányos úszva próbálta meg vontatni a hajót, több-kevesebb sikerrel. Nem sokkal később már a parti őrség és helikopterek is keresni kezdték őket.

A hajót végül kiindulási pontjától 66 mérföldre találták meg. Először a partiőrség szúrta ki őket, aztán egy katonai helikopter került közel hozzájuk. A hat hondurasit és két amerikait ezután rögtön Floridába szállították.

Rovatok