Index Vakbarát Hírportál

Videó a San Franciscó-i repülőbalesetről

2013. július 7., vasárnap 22:54 | aznap frissítve

A CNN exkluzív videóján látható, amint a dél-koreai Asiana Airlines Szöulból érkező gépe a San Franciscó-i nemzetközi repülőtér talajába csapódik, és kigyullad.

A videót egy Fred Hayes nevű férfi készítette, aki a landoló gépeket filmezte gyanútlan lelkesedéssel, mikor a legnagyobb megdöbbenésére a drámai baleset szemtanújává vált. A háttérben hallható női hang többször is azt mondja neki, hogy "úr isten, te lefilmezted az egészet".

Szombaton egy Boeing 777-es gép csapódott a földhöz a San Franciscó-i nemzetközi reptéren. Ketten haltak meg, és több mint száznyolcvanan megsérültek.  A gépen 291 utas és 16 fős személyzet tartózkodott.

A szerencsétlenség ügyében a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is vizsgálatot indított. Az FBI szóvivője szerint egyelőre semmi sem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna. Egyelőre nem világos, hogy mi történt a repülőgéppel földet éréskor. Néhány szemtanú szerint azonban úgy tűnt, a pilóta elvesztette felette az irányítást és a gép farka a földnek csapódhatott.

Több szemtanú is arról beszélt, hogy a gép a szokásostól eltérő, abnormális szögben közelítette meg a repülőteret. A CNN amerikai hírtelevízió által készített grafika is azt mutatja, hogy a gép farokrésze még jóval a leszállópálya előtt nekicsapódott a földnek. Egyes beszámolók szerint a pilóta leszállás közben megpróbált újra gyorsítani, és felemelni a gépet, de már hiába.

Rovatok