Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a néma szerzetesek kolostorának rongálóját

2013. július 8., hétfő 23:01 | aznap frissítve

Egy 22 éves szélsőjobboldali Bnei Brak-i aktivistát tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy ő rongálta meg tavaly szeptemberben a trappista Latroun monostort – írta a Times of Israel. A Jeruzsálemtől 15 kilométerre fekvű monostort, amelyet a néma szerzetesek monostoraként is emlegetnek, a vád szerint ez a fiatal fiú és társai istenkáromló szövegekkel festették meg.

A kolostorra piros betűkkel többek között azt írták, hogy "Jézus egy majom", illetve a különböző mondatokban szerepelt a "Ramat Migron" neve. Ez utóbbi utalás egy illegális ciszjordániai zsidó telepre, mely az elbitorolt palesztin magánföldeken terült el, és amelyet az izraeli hatóságok kiürítettek – írta a Bonum. A vandálok a kolostor kapuját is megpróbálták felgyújtani. Azt a kaput, amely a 19. században a Jaffából Jeruzsálembe vezető zarándokút egy állomása volt.

A jeruzsálemi latin patriarkátus szerint ez egy "újabb keresztényellenes bűntett" volt. Az izraeli rendőrség a keresztényellenes támadások mögött szélsőséges zsidó telepeseket gyanít a Price Tag nevű radikális mozgalomból, akik valószínűleg így kívánnak elégtételt venni az illegális Migron telep felszámolásáért.  

Rovatok