Index Vakbarát Hírportál

Négy napig rettegett egy fán öt férfi

2013. július 8., hétfő 10:24

Hat indonéziai férfit támadott meg több tigris múlt csütörtökön. Egyiküket széttépték, a másik ötöt pedig felkergették a fákra – írta a Gawker. A korábbi hírek szerint segítség csak szerdán érkezhetett volna a fákon rekedt férfiakhoz, végül mégis már hétfőn megmenekültek.

A fát gyűjtögető férfiakat azért támadták meg az állatok, mert a szarvascsapdájuk véletlenül megölt egy tigriskölyköt. A haldokló kölyök sírása odavonzott több kifejlett szumátrai tigrist. A fákon menedéket találó férfiak telefonon értesítették a közeli falu lakóit, akik rögtön a helyszínre siettek, de ahogy meglátták a zsákmányra éhes tigriseket, elfutottak.

Mivel az eset a Gunung Leuser dzsungel közepében történt, a legközelebbi nagyobb városból útnak induló 30 fős mentőcsapatnak legalább két-három napba telhet, amíg elérnek a férfiakhoz – mondta korábban a BBC-nek egy helyi rendőrfőnök.

Végül mégis már hétfőn kisebb tömeg érkezett a helyszínre, hogy segítsen a bajba jutottaknak. A csapatnak sikerült elcsalogatniuk a vadállatokat, a férfiak pedig így le tudtak mászni a fáról. Őket autóval szállították a legközelebbi faluba.

Rovatok