Index Vakbarát Hírportál

Kilencen meghaltak egy spanyol buszbalesetben

2013. július 8., hétfő 11:17

Kilenc ember meghalt és tizenötnél többen megsérültek egy autóbusz balesetében Spanyolország középső részén, Ávila közelében, Madridtól északra – közölte hétfőn a helyi mentőszolgálat. Mivel a mentés és a körülmények vizsgálata jelenleg is folyik, a balesetnek további áldozatai is lehetnek – írja a spanyol El País.

„Megerősítjük, hogy kilencen meghaltak, öten súlyosan, tíznél többen pedig könnyebben megsérültek egy autóbusz balesetében” – közölte Castilla y León tartomány mentőszolgálatának szóvivője. A súlyos sérültek számát a közlekedési hatóság és a rendőrség huszonegyre becsülte. A balesetet szenvedett utasok közül többen poszttraumás sokkot kaptak.

A busz reggel 7 óra 15 perckor indult Serranillosból Ávila felé, 25 és 30 közötti számú utassal a fedélzetén. A távolsági buszt a Cervesa nevű cég üzemelteti, amelyik rendszeres járatokat indít Madrid környékén, Castilla-La Mancha, Castilla y León és Extremadura tartományokban.

A baleset okai egyelőre ismeretlenek, habár több utas arról számolt be, hogy a busz túl gyorsan ment. A sofőr egy kanyarban vesztette el a jármű feletti ellenőrzést, aminek hatására a busz lesodródott az útról, az oldalára dőlt, és kis híján felborult – a szalagkorlát fogta meg. Egy helybéli nő elmondása alapján a baleset helyszíne a havas időszakoktól eltekintve nem számít különösebben veszélyes szakasznak.

A Castilla y León tartománybeli kormánybiztos, Ramiro Ruiz Medrano elmondása alapján a balesetnek azért lehetett ilyen sok áldozata, mert az utasok többsége a busz jobb oldalán ült – éppen ott, amerre a jármű kisodródott.

Rovatok