Index Vakbarát Hírportál

Kiesett a hullámvasútból, szörnyethalt

2013. július 20., szombat 08:43

Utastársai szeme láttára esett ki a hullámvasútból egy nő a texasi Arlingtonban, a Six Flags vidámparkban – adta hírül a Dallas News. A vidámpark megerősítette a halálhírt, de részleteket egyelőre nem közöltek, szemtanúk szerint kioldódhatott a nő biztonsági öve.

Az egyik szemtanú szerint a nő a gyerekével utazott a hullámvasúton, és szóvá is tette egy alkalmazottnak, hogy nem kötötték be rendesen: „[Az alkalmazott] egyszerűen hanyag volt, azt mondta, hogyha kattant, akkor minden rendben.″ A szemtanú elmondta: a nőt ennek ellenére felengedték az óriás hullámvasútra, majd egy váratlan fordulónál beigazolódott, hogy tényleg baj van: „Egyszer csak kibukfencezett, hallottuk, ahogy sikít. Mi azt kérdeztük, hogy akkor most kiesett?″

A beszámolók szerint hisztéria alakult ki a hullámvasúton, miközben a szerelvény már a peron előtt megállt, így várni kellett a kiszállással. „Az anyukám! Az anyukám! Engedjenek ki, el kell mennünk érte!″ – hallották szemtanúk.

A Texasi Óriás 1990-ben nyílt meg, a világ legmagasabb fa hullámvasútja volt. Húsz évvel később felújították, 2011-ben már acélvázas szerkezettel nyílt meg újra, az eredeti szerkezethez másfél kilométernyi új pályát építettek hozzá. Legnagyobb sebessége 105 kilométer/óra, van benne 79 fokos lejtő és három 90 foknál élesebb kanyar.

Az arlingtoni rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az esetről, mely a második haláleset a park történetének 1961-es megnyitása óta.

A Six Flags 2010-ben került ki a csődvédelem alól, idén áprilisban már rekord árbevételről számoltak be.

Rovatok