Index Vakbarát Hírportál

Falat húzna városa köré egy tanácsosjelölt

2013. július 21., vasárnap 21:05

Richard Fabiszak, Hamtramck város tanácsosjelöltje érdekes témákkal kampányol. Egyrészt be akarja vezetni az azonnali halálbüntetés intézményét, másrészt egy közel négy méter magas fallal venné körül Hamtramcket, hogy ezzel akadályozza meg a detroiti bűnözés begyűrűzését a városba. Hamtramcket ugyanis gyakorlatilag körülöleli Detroit.


Nagyobb térképre váltás

Detroit több virágzó külvárosi része is szeretné magát távol tartani valamilyen módon a város pénzügyi csődjétől, illetve a Detroitban egyre növekvő bűnözéstől. Ennek egyik talán legextrémebb megoldását ígéri kampányában Fabiszak azzal, hogy a húszezres Hamtramcket hatalmas fallal venné körbe, és a bejutást szigorúan ellenőrizné, ahhoz speciális igazolványra lenne szükség.

Kampányának másik érdekes eleme az azonnali halálbüntetés bevezetése. Fabiszak szerint erre azért van szükség, hogy megelőzzék azt a gyakorlatot, hogy a „gyilkosok börtönbe kerülnek, majd szabadulásuk után ugyanazt követik el”. További ígéretei a heti hét nap, napi huszonnégy órában nyitva tartó önkormányzati irodák, ingyenes parkolás az egész városban, illetve Detroit üzleti negyedének átépítése.

Fabiszak már korábban is indult városi tanácsosnak, illetve polgármesternek is, sikertelenül. Elmondása szerint őt csak az érdekli, hogyan segíthet az embereknek. Fabiszeknek egyébként nincs irodája, weboldala, vagy facebook oldala, de még privát telefonja sincsen.

Rovatok