Index Vakbarát Hírportál

India nem tudja, hogy ufók vagy drónok figyelik-e

2013. július 22., hétfő 15:19

India asztrofizikusokhoz fordult segítségért, miután megoldhatatlan ufórejtélybe ütközött. A biztonsági szolgálat múlt év vége óta többször „sárga gömböket” jelentett a fokozottan őrzött, Kínával közös határ mentén. Arra gyanakodtak, hogy kínai drónok vagy pilóta nélküli repülőgépek röpködnek a vitatott határ mentén, de a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg ezt határozottan tagadja.

Mivel a sárga gömbök a szokásosnál magasabban repülnek, a szondák hatóságába nem tartoznak bele, így India nem tudja azonosítani őket. A Telegraph cikke szerint annyit tudni, hogy a gépek általában három órán keresztül képesek cirkálni és lebegni, mielőtt eltűnnének.

Ahhoz, hogy kiderüljön a misztikus gépek pontos eredete és természete, a védelmi rendszer most az Indiai Asztrofizikusok Bangalore-i Intézetéhez fordult. Az intézet igazgatója azt már megerősítette, hogy valós jelenségről van szó, de hogy pontosan mi kószálhat újra és újra az ország egén, eddig nem sikerült megállapítania. Mint mondta, megvan a képességük, hogy megfejtsék a rejtélyt, de ez egy friss ügy, még dolgoznak rajta.

Rovatok