Index Vakbarát Hírportál

Nem vagyunk iszákosak, de különösebben vonzóak sem

2013. július 22., hétfő 14:02

A saját országukon kívül a közép-kelet-európai (CEE) régióban Magyarországot kedvelik legjobban a Reddit Európa aloldalának követői, akiknek száma a közelmúltban 30 ezerre emelkedett – írja a Business Insider. Az online közösség nem reprezentatív felmérésének kérdéseire körülbelül kétezren válaszoltak.

A „sajátodon kívül melyik a kedvenc országod?” kérdésre adott válaszokból kiderül: népszerűbbek vagyunk, mint Szlovákia és Románia, az osztrákok viszont kilenc ponttal lenyomtak minket a ki tudja milyen okból nullától 324-ig terjedő skálán. Kellemes meglepetés, hogy Csehországot is magunk mögé utasítottuk, igaz hasonlóan kis különbséggel, mint Budapest Prágát a Citibank versenyképességi rangsorában.

Szintén jó hír, hogy a szigorúan szubjektív és nem reprezentatív felmérés szerint nem tartanak minket különösebben iszákosnak sem: a sor végén kullogunk, behozhatatlanul lemaradva Németországtól, Angliától és a közvélemény szemében verhetetlennek tűnő Oroszországtól. Az eredményt itt különösen torzíthatja a kitöltők származási ország szerinti megoszlása, hiszen az alkoholfogyasztás mértéke amellett, hogy súlyos közegészségügyi problémákat vet fel, egyben az interkulturális tökösségverseny egyik fő mérőszáma is, szorosan az átlagos péniszméret mellett, így erős a gyanú, hogy legtöbben a saját országukat jelölték meg.

A végére sajnos hideget is kapunk a nyakunkba: a magyarokat (így együtt) nem tartották kiugróan vonzónak a felmérést kitöltők, ami némileg gyengíteni látszik az „a magyar nők a legszebbek a világon” tételt, de az is lehet, hogy a férfiak húzták le az átlagot. Vagy egyszerűen túl sok helyre jutnak el a svéd női kézilabdacsapatok: a skandináv ország lakói 518 pontot kaptak a mi szerény 30-unkkal szemben, de a románok, a csehek és a lengyelek is jobban teljesítettek nálunk. Ez azonban szintén lehet annak a hatása, hogy ezekben az országokban többen használják a Redditet.

Rovatok