Index Vakbarát Hírportál

A Sandy hurrikán alatt sokan szeretkeztek

2013. július 23., kedd 19:53

Nagyjából kilenc hónappal az USA keleti partját sújtó tornádó után egy New Jersey-i kórházban 34, egy másikban 20 százalékkal emelkedett az újszülöttek száma, írja az USA Today. Az egyik anyuka elmondása szerint hotelszobát vettek ki a vihar estéjén, mert a házuk megsérült. „Az áram elment, nem tudtunk mit csinálni, szóval ittunk, és amúgy is gyereket akartunk. Aztán, miért ne aznap este próbáltuk volna meg?” – mondta az anyuka.

Egy közgazdász szerint a hurrikán és az újszülöttek nagy száma közt összefüggés van. Valószínűleg azok az apák és anyák érintettek, akiknek az életét érintette a vihar, de nem borította teljesen fel. „Ha az áram elmegy és sötét lesz, de az emberek a házukban tudnak maradni, több gyerek születik. Ha az emberek az életükért küzdenek, vagy kitelepítik őket, vagy elönti a házat a víz, akkor nem születik több gyerek” – magyarázta a közgazdász. A tanár két másik oktatóval együtt tanulmányt is készített a hurrikánoknak a gyermekvállalási kedvre gyakorolt hatásáról.

Régóta közismert, hogy a a viharok, vagy más esetek, amikor veszélyben van az emberek élete növeli a szexuális aktivitást. A katasztrófák közben növekszik a fizikai intimitás iránti igény, írja az USA Today.

Rovatok