Index Vakbarát Hírportál

Megvan a név: György Sándor Lajos

2013. július 24., szerda 19:31 | aznap frissítve

Vilmos herceg és Katalin szerda estére eldöntötte kisfiuk nevét, és nem fukarkodtak: a leendő trónörököst George Alexander Louis-nak, vagyis György Sándor Lajosnak hívják. A fogadóirodáknál a György név volt a legnépszerűbb. A fiú hivatalosan majd az Őkirályi fensége György, Cambridge hercege címet viseli.

A család a bejelentés idején Middletonék otthonában vendégeskedik, miután a Kensington Palotában töltötték az éjszakát. Reggel meglátogatta dédunokáját II. Erzsébet királynő, de megnézte a kis herceget Harry herceg és Katalin testvére, Pippa Middleton is.

Mielőtt kiderült volna a királyi baba neme, a legtöbb brit lap arra tippelt, hogy a kisbaba a George (György) vagy az Alexandra nevet fogja kapni a keresztségben. A György névnek nagy hagyománya van a brit királyi családban, így hívták például II. Erzsébet apját és nagyapját is, és a György királyok kivétel nélkül pozitív figurák a brit történelemben.

A Lajos Vilmos herceg negyedik neve, és valószínűleg Lord Louis Mountbattenre, aki a királyi családon belül közel állt Vilmos apjához, Károly herceghez. A BBC tudósítója szerint a Sándor pedig Katalin egyik kedvenc neve volt, de II. Erzsébet középső neve is Alexandra.

Rovatok