Index Vakbarát Hírportál

Megy a királyi integetés a kis hercegnek

2013. július 24., szerda 11:55

„Hála istennek az anyjára hasonlít″ – viccelődött Vilmos, a büszke apa (egyben Cambridge hercege), amikor a kórház lépcsőjén először bemutatták újszülött fiukat a  rajongóknak és leendő alattvalóknak. „Nem olyan biztos az″ – válaszolt viccelődve Kate a Mirror beszámolója szerint.

Máris videó készült arról, hogy a királyi csöppség integet a tömegnek, anyja karjában integetett ki a lepedőből a kórház előtt. „Tüdeje az biztos, hogy van″ – mondta a büszke apa, hozzátéve: „Igazi nagyfiú, elég nehéz.″

Megy a királyi integetés a kis hercegnek

Vilmos kéthetes szabadságát tölti, utána visszatér a Királyi Légierőhöz. Mikor érzéseiről kérdezték, azt mondta: nagyon meg van hatva. „Haja is több van, mint nekem″ – viccelődött később. Percentként több mint 18 ezer ember twittelt a királyi csecsemőről, amikor szülei először megmutatták a nyilvánosságnak. A születés bejelentésekor még többen, több mint 25 ezren twitteltek róla percenként.

A névre a bukmékereknél lehet fogadni, az oddsok: George 2:1, James 4:1, Alexander 9:1. A királynő annak idején csak egy hónap után jelentette be legidősebb fia nevét, végül a Károly Fülöp Artúr György lett a befutó. William szülei 1982-ben egy hétig hezitáltak, Károlynak az Albert tetszett, Dianának a Sebastian és az Oliver, ebből lett végül a Vilmos, vagyis teljes nevén: Ő királyi fensége Vilmos Artúr Fülöp Lajos, Cambridge hercege, Strathearn grófja, Carrickfergus bárója, a Legnemesebb Térdszalagrend Királyi Lovagja.

Közben a BBC riportere, Henry Clarke Prince költői kérdésben firtatta, vajon van-e csoportterápia a királyi csöppség születéséről tudósító újságíróknak, miután kifejtette: már álmában is ezzel kapcsolatos híreket lát. Bruce Willis pedig azzal lepte meg az őt faggató riportereket, hogy a királyi csecsemőről kérdezte őket.

Simon Jenkins a Guardianben „Most örülj, kis herceg, innen csak lejjebb van″ címmel közölt írást. A szerző szerint a csecsemő mostantól nem számíthat semmilyen magánéletre a nagyközönség folyamatos érdeklődése és a média zaklatása miatt.

Rovatok