Index Vakbarát Hírportál

Zalaegerszegi volt a Londonban holtan talált nő

2013. július 24., szerda 21:29 | aznap frissítve

Vádat emeltek Londonban egy fiatal magyar nő feltételezett, szintén magyar állampolgárságú gyilkosa ellen. A londoni rendőrség szerdán tartóztatta le a 29 éves férfit, miután vasárnap este egy bőröndben megtalálták egy fiatal, huszonéves lány holttestét a Mill Hill-i Thornfield Avenue-n London nyugati részén egy sportpálya mellett.

Az azonosítás során derült ki, hogy egy magyar lány, a 25 éves K. A. az áldozat. Az RTL Klub híradójában elhangzott, hogy egy zalaegerszegi lány volt az áldozat. Alexandrának hívták, három éve élt Londonban, de csak pár hete költözött Mill Hill környékére.

A londoni rendőrség bejelentette, hogy a gyanúsított a 29 éves Gy. L., aki az észak-londoni Finchley kerületben lakik. A gyanúsított csütörtökön jelenik meg Hendon kerület magisztrátusi bírósága előtt. A Scotland Yard közölte azt is, hogy az áldozaton elvégzett, időközben lezárult halottkémi vizsgálat nem járt egyértelmű eredménnyel, és további vizsgálatokra van szükség a halál pontos okának meghatározásához.

Az MTI a nő környezetéből úgy tudja, hogy pincérként dolgozott Zalaegerszegen, majd Ausztriában konyhai kisegítőként foglalkoztatták, két éve pedig Londonban keresett munkát. Facebook-oldalán legutóbbi foglalkozásaként produkciós asszisztens szerepel.

Barátai július 16-a óta nem tudták vele felvenni a kapcsolatot, telefonon és írásban is többen keresték, de nem adott életjelet magáról. Az első részvétnyilvánítások kedd délután jelentek meg az oldalán, azóta nagyon sokan jegyeztek be búcsúzó üzeneteket.

A Blikk információi szerint féltékenység lehetett a gyilkosság indítéka, a gyanúsított a lány barátja, akivel a halála előtti időszakban megromlott a kapcsolata.

Az ORFK-nál elmondták, hogy a Scotland Yard már megkereste a magyar rendőrséget, az ügyben bűnügyi információkat cserélnek.

A brit rendőrség még tanúkat keres az ügyben, azok jelentkezését várják elsősorban, akik egy nehéz, fekete, kerekes bőrönddel láttak valakit a környéken az előző hét végén. A kerületi rendőrség vezetője elmondta, hogy a városrészben megerősítették a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálatot.

Rovatok