Index Vakbarát Hírportál

Arra kérte egyik munkatársát, dolgozzon bugyi nélkül

2013. július 26., péntek 11:46

Hét, magas pozícióban dolgozó nő állítja, hogy szexuálisan zaklatta őket a kaliforniai San Diego polgármestere, Bob Filner. A demokrata párt Filner lemondását követeli, de ő egyelőre nem készül távozni, mondván, meg kell várni a jogi eljárás végét, írja a buzzfeed.com.

Az elmúlt hetekben szinte naponta jelentette be egy újabb nő, hogy Filner szexuálisan zaklatta. Elsőként Irene McCormack, a polgármester kommunikációs igazgatója perelte be Filnert, aztán a demokrata párt tanácsadója, Laura Fink és egy San Diegó-i iskola pszichológusa állt elő a történetével. Csütörtökön egy veterán tengerésznő, a San Diegó-i kikötő bérlőinek elnöke és a város egyetemének dékánja is csatlakozott a zaklatottak sorához. A nők az állítják, Filner szexuális célzattal közeledett hozzájuk különböző nyilvános eseményeken.

„Már több cikk megjelent a sajtóban arról, hogy Filner arra kért egy nőt, dolgozzon bugyi nélkül. Irene ez a nő" – mondta McCormack ügyvédje. A polgármester egy videóüzenetben elnézést kért a viselkedéséért, de fenntartja ártatlanságát. „Alázattal elismerem, hogy segítségre van szükségem" – mondta a 70 éves, tíz ciklus óta kongresszusi képviselő a videóban.

Egy másik zaklatott nő, Laura Fink, aki a kampányban teljes vállszélességgel állt Filner mellett, azt állítja, hogy a politikus rendszeresen illetlenül viselkedett nőkkel, csókolgatta és fogdosta őket, illetve megpróbálta őket megölelni, amit a „Filner táncként" elhíresült mozdulatsorral igyekeztek kikerülni. A botrány kirobbanása óta a polgármesteri hivatalban több dolgozó kérte, hogy helyezzék át egy olyan irodába, amely messzebb van Filnerétől.

Rovatok