Index Vakbarát Hírportál

Hétszer gyilkoltak a méhek Texasban

2013. július 28., vasárnap 22:20

Harmincezer méh lehetett abban a rajban, ami úgy összecsípkedett két pónilovat, hogy mindkét állat elpusztult. Az eset Pantego városában, Texasban történt még pénteken. A két pónin kívül öt tyúk pusztult még bele a méhek csípésébe. A lovakkal dolgozó férfit és nőt, illetve a pár kutyáját is összecsípkedték, de ők túlélték a találkozást.

A semmiből előkerülő méhekre a pónikkal edző Kristen Beauregard figyelt fel, mikor látta, hogy a Trump nevű shetlandi póni ugrálni és rugdosni kezd. „Sötét lett, olyan sok méh lett hirtelen körülöttünk”, mesélte a nő, aki a közeli tóba ugrott a rovarok elől. A póni is követte, de hiába: ahányszor feljöttek a víz alól, hogy levegőt vegyenek, a méhek rögtön nekik estek. Beauregard testén kétszáz, barátján ötven csípést számoltak meg később az orvosok.

A nő végül be tudott futni a lakásba, és ahogy magára zárta az ajtót, hallotta, hogy oda is próbálják követni: folyamatosan kopogtak a ház ablakainak csapódó méhek. Végül a nő barátja fel tudta hívni a tűzoltókat, akik speciális habbal bántak el a rovarokkal. A két póni közül az egyik még ott a helyszínen belepusztult a rengeteg csípésbe, a másikat még el tudták vinni az állatorvoshoz, de segíteni már nem tudtak rajta.

A hatóságok egyelőre még vizsgálják, miért támadhattak a méhek, illetve próbálják azonosítani, hogy pontosan milyen fajtájú méhekről van szó.

Rovatok