Index Vakbarát Hírportál

Monarchiapárti lett Anglia a kis herceg miatt

2013. július 28., vasárnap 18:36

Angliában György herceg hétfői születése óta a királyi család népszerűsége ismét az egekben szárnyal, és velük együtt a monarchiáért is mindenki bolondul. Az Egyesült Királyságban soha nem gondolták meg kevesebben, hogy jó ötlet lenne köztársasággá alakulniuk, és a királyság támogatóinak száma is csak egyetlen egyszer, Erzsébet uralkodásának 50. évfordulóján, 2002-ben volt ilyen magas. Nem irigyeljük a republikánus Guardian-olvasókat, akiket most a nagy ősellenség, a Telegraph heccel a királypárti közvéleménykutatással. Íme a Telegraph kutatásának eredménye, amiben egyébként az emlegetett rekordadat azért valószínűleg csak Anglia 20. századi történelmére vonatkozik.

 

A közvéleménykutatásból az is kiderül, hogy a britek nemcsak szeretik a királyi családot, de nagyon optimisták is a monarchia jövőjét illetően is. Csak 9 százalékuk gondolja, hogy a kis herceg azért nem fog uralkodni, mert közben köztársasággá alakulnak. Az egyetlen kérdés, amiben nem értenek egyet, hogy vajon megéri-e a királyi család a rájuk költött adófontokat.

 

György herceg uralkodása a következő negyedszázadban biztosan nem várható, megelőzi őt a sorrendben nagyapja, Károly (Diana volt férje, akit mindenki utál, és aki most Kamillával van együtt), és apja, Vilmos is. Györgyön és a szülein kívül a királyi család legnépszerűbb tagja még Harry herceg (a szeplős vöröshajú, aki Afganisztánban katonáskodott).

Rovatok