Index Vakbarát Hírportál

Ablakon dobták ki a kisbabát, hogy megmentsék

2013. július 29., hétfő 18:56 | aznap frissítve

Összeomlott egy épület hétfőn hajnalban Philadelphiában, hét ember, köztük egy gyerek is kórházba került. Legtöbbjük égési sérüléseket szenvedett, egyikük állapota súlyos. További 25 embernek ki kellett költöznie otthonából. A menekítés során egy kisbabát az ablakon kellett kidobni, mert lángra kapott. Lent egy tűzoltó kapta el.

A helyszínen tartózkodók elmondásuk szerint először egy robbanást hallottak, aztán gázszagot éreztek, írja a CNN. Mint mondták, a robbanás hatására az ajtó becsapódott, a TV pedig kikapcsolt. Az utca lakói rögtön az utcára szaladtak.

A robbanásban legalább három többemeletes ház megsérült. A légifelvételekről az látszik, hogy az összeomlott ház körül hatalmas a rombolás, rengeteg a törmelék és a szemét. Később kiderült, a baleset ideje alatt éppen egy szerelő dolgozott az akkor üres házban, a vízmelegítőt javította.

Múlt hónapban Philadelphiában egy lakatlan épület fala omlott az üdvhadsereg szomszédos áruházára. Akkor hatan haltak meg, tizenhárman megsérültek. A leomlott épület felügyelője nem sokkal az eset után  öngyilkos lett, holott őt nem érintette a balesettel kapcsolatos nyomozás, és a városvezetés szerint kiváló munkaerő volt. Egy 42 éves darukezelőt viszont szándékos emberöléssel vádolnak az ügyben.

Rovatok