Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa elfogadja a melegeket

2013. július 29., hétfő 14:41

Eddig is óriási érdeklődés övezte Ferenc pápa első hivatalos útját, de a katolikus egyházfő csak a brazíliai látogatás végére tartogatta az igazi szenzációt. Már hazafelé tartva a repülőn egy, a melegekkel kapcsolatos hozzáállását firtató riporteri kérdésre azt válaszolta: „Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?”

A pápa úgy érvelt, hogy a melegeket a társadalomnak teljes mértékben el kell fogadnia, bár maga a homoszexualitás az evangélium alapján bűnnek számít. A hírt közlő BBC utólagos kiegészítése alapján Ferenc valójában csak megerősítette azt a furcsa vatikáni álláspontot, miszerint a homoszexuális beállítottság önmagában nem bűn, de a homoszexuális tett már az.

Amivel a pápa szerint továbbra is baj van, az a homoszexualitás politikai célzatú propagálása, mely mögött a pápa többek között a szabadkőműveseket sejti.

A nők egyházi hivatalviselésével kapcsolatban a vatikáni újságíróknak a pápa hasonló kötéltáncos-mutatványt hajtott végre: azt mondta, hogy az egyház ebben az ügyben már kimondta a nemet, viszont azt is leszögezte, hogy a nőknek nagyobb szerepet kell biztosítani a hitéletben.

 

Rovatok