Index Vakbarát Hírportál

Neten akart kuktát venni, terroristának hitték

2013. augusztus 1., csütörtök 23:07

Hat rendőr jött ki vizsgálódni egy New York-i családhoz, miután az édesanya, Michele Catalano online keresett kuktát, a férje hátizsákot, fiuk pedig híreket olvasott a neten a bostoni robbantókról, írta a Guardian.

A kombináció valahol megszólaltathatott egy vészcsengőt, a bostoni maratonon robbantó csecsen Carnajev testvérek ugyanis kuktákban helyezték el a bombáikat, és valószínűleg hátizsákban vitték azokat a helyszínre.

A Long Islanden élő család házához szerda reggel három fekete autóval szálltak ki a rendőrök, akik felületesen átvizsgálták a házat, illetve az otthon tartózkodó férjet kérdezgették."Van kuktájuk?" "Az nincs, de rizsfőzőnk van." "Abból lehet bombát csinálni? "Nem, a feleségem quinoát szokott benne készíteni." "Mi a franc az a quinoa?" - számolt be a beszélgetésről Michele Catalano.

Ezen a ponton a rendőrök rájöhettek, hogy nem terroristákról van szó, és elhagyták a házat. "Az biztos, hogy ha a közeljövőben kuktát akarok venni, azt nem online teszem - mondta Catalano. - Meg vagyok rémülve. És nem a megfelelő dolgoktól."

Később az is kiderült, hogy a Google-nek és a kémszervezeteknek nem sok közük volt az eseményekhez: a férfi a céges laptopon keresett rá a fenti szavakra, és ez riasztotta a gépre telepített figyelőszoftvereket.

Rovatok