Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglan plusz ezer év

2013. augusztus 1., csütörtök 17:34

Elítélték az amerikai Clevelandben három nőt elraboló Ariel Castrot, életfogytiglani szabadságvesztést plusz ezer évet kapott. A bíró szerint a büntetés arányos az okozott kárral. A halálbüntetést beismerő vallomásával kerülte el a férfi.

Castro kegyetlenkedéseiről is beszámolt egy rendőr a bírósági tárgyaláson, írja a CNN. A rendőr vallomása szerint az egyik fogva tartott nő, Michelle Knight többször is teherbe esett a fogsága alatt, de Castro éheztette, romlott étellel etette, verte és a lépcsőn is lelökte, aminek következtében mindig elvetélt.

Michelle is megszólalt a tárgyaláson, szavai szerint: „Tizenegy évet vettél el az életemből, tizenegy évet töltöttem a pokolban. Számodra viszont a pokol csak most kezdődik.” A három áldozat szerint kizárólag ő jelent meg a tárgyaláson, elmondta azt is, hogy „én tovább fogok élni, te viszont minden nap meghalsz majd egy kicsit”.

Mindhárom áldozat arról számolt be, hogy hosszabbítókkal, ragasztószalaggal, műanyag kötelekkel és láncokkal is megkötözték őket. Amikor Castro megerőszakolta őket, sisakot tett a fejükre. Egy levél, amelyet valószínűleg Castro írt, így végződik: „szexuális ragadozó vagyok”.

A tárgyaláson fényképeket is mutattak Castro pincéjéről és a láncokról, amelyekkel az áldozatait tartotta fogva. Egy hálószobában plüssállatok, játékok és egy festőállvány is volt. Az ablakok be voltak deszkázva, az ajtó pedig kívülről volt zárva. Egy lyukat vágtak rá, hogy a levegő mozogni tudjon.

Castro 937 vádpontban vallotta bűnösnek magát a bíróság előtt, elismerte a fogva tartást és a nők megerőszakolását is. A csütörtöki tárgyaláson bocsánatot akart kérni a tettéért, de a bíró csak később ad majd szót neki. A beismerő vallomással elkerüli a halálbüntetést, de ezer évnél is súlyosabb bűntetést kaphat a clevelandi rém.

„Nagyon érzelmes emberként” írta le magát Castro, aki szerint „szörnyetegként akarnak ábrázolni engem, pedig nem vagyok szörnyeteg. Beteg vagyok,”

Rovatok