Index Vakbarát Hírportál

Tévedésből tökös a cseljabinszki tévé

2013. augusztus 8., csütörtök 17:49

Egy kétperces riportban kritizálta Putyint a cseljabinszki helyi tévé – írja a Reuters. Az adásban egy nő panaszkodott, hogy „Vlagyimir Vlagyimirovics (Putyin) az összes nemzetközi szervezet kritikáját kivívta, és korlátozza a gyülekezési és szólásszabadságot″. A nő az országban tapasztalható „elképzelhetetlen mértékű″ korrupcióról is nyilatkozott.

A kétperces riport éppen egy a helyi közegészségügyi ellátást dicsőítő beszámoló után került adásba. Az uralpolit.ru értesülése szerint egy megsértett alkalmazott állhat a háttérben. Valerij Sagijev, a tévécsatorna vezetője megígérte, hogy kirúgja a „huligán tréfálkozót″.

A riportban szóba került Putyin két kritikusának, Anna Politkovszkaja újságírónak és Natalja Esztemirova emberi jogi aktivistának a máig felderítetlen halála is. Az 1,1 milliós Cseljabinszk Oroszország nyolcadik legnépesebb városa, a Dél-Uráli régió fontos kulturális és gazdasági központja.

Putyin, aki továbbra is a legnépszerűbb orosz politikus, az állami médián keresztül jellemzően kedvező fényben állítja be magát, az ellenzék leginkább az interneten tudja kritizálni. A nyugati kormányok is gyakran kritizálják az emberi jogok elnyomása miatt Putyint, de ezeket a Kreml rendre elutasítja.

Rovatok