Index Vakbarát Hírportál

Lakóházakra zuhant a repülő

2013. augusztus 9., péntek 22:08

Lakóházakra zuhant a Connecticut állambeli New Haven közelében egy kisgép. A reptér közelében tötrtént balesetben három ember – köztük két gyerek – eltűnt. A kétmotoros repülő a becsapódáskor kigyulladt, ráadásul két családi házat is maga alá temetett, melyek maguk is lángra lobbantak.

Az eltűntek egyike a gép pilótája, a másik kettő meg az egyik házban tartózkodó 1, illetve 13 éves gyerek. Az esetről a sajtónak referáló Joseph Maturo, East Haven polgármestere nem túl optimista a sorsukat illetően.

Annyit már a szövetségi légügyi hivatal közléséből lehet tudni, hogy a Turbo Commander 690B típusú gép a New Jersey állambeli Teterboró-i repülőtérről tartott Connecticutba. A Tweed New Haven repülőtér igazgatója, Lori Hoffman-Soares pedig arról számolt be, hogy a pilóta végig kapcsolatban állt a légiirányítókkal, és nem küldött semmilyen vészjelzést. A leszállást egyszer ugyan elvétette, de továbbrepült, hogy újból nekifogjon a manővernek. Ekkor veszített hirtelen magasságot, és zuhant a városra.

Rovatok