Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy fegyverszállító gép Mogadishuban

2013. augusztus 9., péntek 10:20

Fegyverekkel megrakott katonai teherszállító repülőgép szenvedett balesetet Szomália fővárosában, Mogadishuban pénteken. A balesetben a személyzet legalább négy tagja meghalt biztonsági források szerint.

A repülőgép a levegőben meghibásodott, és a földbe csapódott a leszállópálya mellett. A tengerparti repülőtér felett fekete füst gomolyog. Egy névtelenséget kérő repülőtéri alkalmazott közölte, hogy a fegyvereket szállító gép Etiópiából érkezett az országba.

Hatalmas lángok csaptak fel a repülőgépből, a tűzoltóknak csak két órával később sikerült eloltaniuk a tüzet. Szemtanúk szerint a szállítógépből csupán egy megfeketedett váz maradt. A hatóságok átmenetileg bezárták a repülőteret.

Az Afrikai Unió (AU) békefenntartóinak Mogadishuban van a főhadiszállása, ezért a város légikikötőjében gyakran fordulnak meg katonai repülőgépek. A szomáliai repülésbiztonsági statisztikák Afrikán belül is a legrosszabbak közé tartoznak.

Etiópia fegyveres erői nem vesznek részt az AU szomáliai békefenntartó missziójában, de az etióp kormány két éve katonákat küldött a szomszédos országba, hogy segítsék az al-Kaidához köthető iszlamista fegyveresek elleni harcot.

Rovatok