Index Vakbarát Hírportál

Savval öntöttek le két lányt Zanzibárban

2013. augusztus 9., péntek 08:09

Savas támadás ért két brit lányt Zanzibárban. Az áldozatok arca és felsőteste sérült. A motoron érkezett két férfi elkövető elmenekült.

A támadás oka ismeretlen, de a hatóságok szerint muzulmán szélsőséges nézetek állhatnak mögötte. A Tanzániához tartozó sziget többségét muzulmánok lakják, ám a térség fő bevételét a nyugati turisták biztosítják.

A lányok az Art in Tanzania jótékonysági szervezet önkénteseiként érkeztek az Indiai-óceánban fekvő kelet-afrikai szigetre. A szervezet képviselői szerint tíz éves működésük alatt senkit sem ért hasonló támadás.

A turisták által látogatott partoktól távolabb a sziget településein több helyen figyelmeztető feliratok vannak, amelyek arra szólítják fel a külföldieket, hogy az iszlám tradícióknak megfelelő ruhában közlekedjenek – írta a BBC.

A tanzániai sport, tájékoztatási, kulturális és miniszter elítélte a támadást. "A turizmus gazdaságunk legfőbb támasza, ilyen akciókkal saját gazdaságunkat öljük meg, és megélhetésünket veszélyeztetjük" – jelentette ki Szaid Ali Mbaruk. A miniszter szerint mindent meg kell tenni az elkövetők kézre kerítéséért, és a történteket el kell ítélnie minden zanzibárinak.

Rovatok