Index Vakbarát Hírportál

A zsidók Jézus követői

2013. augusztus 11., vasárnap 18:05

A zsidók Jézus követői, míg az iszlám nem más, mint egy ország – ilyeneket mondott egy ifjú, mindössze 27 éves ausztrál politikus egy tévéadásban. Pontosabban már csak volt politikus: Stephanie Banisteré lett az ország egyik legrövidebb közéleti karriere, miután az interjú adásba kerülése után az országban közröhej tárgyává lett nő visszalépett a választási részvételtől.

Banister egész pontosan úgy fogalmazott: „Én nem ellenzem az iszlámot mint országot, de úgy érzem, hogy a jogszabályait nem látjuk szívesen itt, Ausztráliában”. Ezután összekeverte a muzulmánok szent könyvét, a Koránt a Harammal, ami a tiltás iszlám vallási jogi kifejezése, végül azt mondta: „a zsidók nem követik a Harámot [a Korán helyett], hanem ők valójában Jézus követői”.

Akik angolul tudnak, itt nézhetik és hallgathatják meg a beszélgetést.

One Nation Candidate Stephanie Banister 'Doesn't Oppose Islam As A Country'

Banister a bevándorlás- és idegenellenes Egy Nemzet (One Nation) párt jelöltje volt. A párt vezetője, Jim Savage az interjú megjelenésének másnapján jelentette be a visszalépést, de hozzátette: Banister továbbra is támogatja az Egy Nemzet politikáját. A pártelnök szerint ő is hibázott, hogy a politikába mindössze két nappal korábban belekóstolt jelöltet hagyta megfelelő kommunikációs felkészülés nélkül interjút adni, de a beszélgetést készítő Channel Seven (Hetes Csatorna) tévétársaságot is hibáztatta az interjú megszerkesztéséért.

Rovatok