Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant is kaphat a bostoni maffiafőnök

2013. augusztus 12., hétfő 20:09 | aznap frissítve

Egy bostoni bíróságon ítéletet hoztak James „Whitey" Bulger maffiafőnök ügyében, aki ellen 32 vádpontban folyt eljárás, és életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, írja az NBC News. Az esküdtszék 31 vádpontban bűnösnek találta, az ítéletet majd november 13-án hirdetik ki.

Bulgert azzal vádolják, hogy az 1970-es és 80-as években ő vezette a bostoni ír maffiát, a Winter Hill Ganget. Az FBI tizenkilenc gyilkosságban vádolja bűnrészességgel, de védelmi pénz, gyilkosságok, összeesküvés, pénzmosás is szerepelt a vádak között.

Bulger a per alatt lemondott a Kaliforniai rejtekhelyén lefoglalt 822 ezer dollárról, ugyanakkor ragaszkodott az NHL-bajnokoknak járó Stanley-kupa-gyűrűjéhez, amit ajándékba kapott valakitől.

Tizenhat év után Los Angeles közelében az FBI 2011-ben fogta el a világ tíz legkeresettebb bűnözőjének egyikeként számon tartott Bulgert. Az FBI-nak végül úgy sikerült elfognia a férfit, hogy a barátnőjére koncentráltak. A rejtekhelyükön több fegyvert, és "jelentős mennyiségű készpénzt" is találtak. A párt várhatóan Bostonba szállítják majd.

Ő ihlette Martin Scorsese négy Oscas-díjas, A tégla című filmjében a Jack Nicholson által játszott maffiavezért.

Rovatok