Index Vakbarát Hírportál

Mégsem igazi Mátyás király a norvég miniszterelnök

2013. augusztus 14., szerda 07:07

Mi is írtunk róla, hogy Jens Stoltenberg norvég kormányfő egy júniusi délutánra felcsapott taxisofőrnek, hogy meghallja a Nép Hangját, mondván, a taxi azon kevés helyek egyike, ahol az emberek valóban a saját véleményüket osztják meg. A Mátyás királyhoz méltó titkos akcióról egy reklámcéggel együttműködve felvétel is készült, melyet a szeptemberi választások kampányában akartak bevetni, de a miniszterelnök előbb kiposztolta Facebook-oldalára.

Taxi Stoltenberg

Stoltenberg taxizásának híre bejárta a világot, azonban most megint bebizonyosodott, hogy a politikában még a spontaneitás mögött is áll egy rendező. A BBC ugyanis arról számol be, hogy a miniszterelnök mögött álló Munkáspárt kénytelen volt megerősíteni a Verdens Gang nevű bulvárlap értesüléseit, miszerint Stoltenberg 14 utasából ötnek 500 koronát (nagyjából 18 000 forintot) fizettek a szereplésért.

A párt szóvivője, Pia Gulbrandsen azzal érvelt az akció valódi spontaneitása mellett, hogy a fizetett résztvevők csak annyit tudtak, a Munkáspárt egyik videojában fognak szerepelni, és emiatt fel fogja őket venni egy taxi.

Rovatok