Index Vakbarát Hírportál

Sok halott és sebesült a bejrúti merényletben

2013. augusztus 15., csütörtök 19:50

Nagy erejű autóba rejtett bomba robbant Bejrútban, a detonációnak a helyi sajtó értesülései szerint legalább húsz halálos áldozata volt. Szemtanúk szerint a detonáció után legalább tíz holttest hevert az úttesten, a környéken súlyos károk keletkeztek. A sebesültek száma eléri a 120-at, sok ember a környékbeli házakban rekedt a tűz és a falomlások miatt. A tévé lángokban álló épületeket és autókat mutatott a helyszínről.

A merényletet egy videóüzenetben egy eddig ismeretlen iszlamista szervezet, az Áisa Brigádjai vállalta magára, megerősítve, hogy a célpont a Hezbollah volt. (Áisa Mohamed próféta harmadik és egyben a legkedvesebb felesége volt.)

A Hezbollah, melynek a libanoni főváros az egyik központja, lezárta a robbanás helyszínéhez vezető utcákat. Ugyanebben a síita városnegyedben július elején is történt egy nagy erejű robbantás, amiben körülbelül ötvenen sérültek meg. mintegy ötven sebesültje volt.

A Hezbollah támogatja Bassár el-Aszad szír rezsimjét, ezért a szíriai ellenzék is ellenségének tekinti a siíta szervezetet.

Rovatok