Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott az ál-Rockefeller

2013. augusztus 15., csütörtök 23:07

Az imposztor, aki kiadta magát filmproducernek és Wall Street-i bankárnak is, még 1985-ben követett el gyilkosságot.

Életfogytiglant kapott egy Los Angeles-i bíróságon Christian Gerhartsreiter, aki a vád szerint még 1985-ben megölte szállásadónője felnőtt fiát. A német származású, 52 éves férfi legkorábban 27 év múlva szabadulhat.  Az áldozatot, a 27 éves John Sohust később elásva találták meg a háznál. Sohus felesége, Linda, ugyancsak eltűnt, és soha nem került elő.

Gerhartsreiter, aki harminc éve érkezett az Egyesült Államokba, és a gyilkosság idején már hamis személyazonossággal élt Los Angelesben, ártatlannak vallotta magát, és azzal védekezett, hogy valószínűleg a feleség a gyilkos, aki ezért is tűnt el, írja a Los Angeles Times. Gerhartsreiter egyébként saját maga látta el a védelmét, miután kirúgta az összes ügyvédjét.

Az elmúlt években Gerhartsreiter többféle hamis személyazonosságot is felvett: volt hollywoodi producer, Wall Street-i befektető és angol arisztokrata is. Clark Rockefellernek is kiadta magát, és még meg is házasodott: 12 évig ámította brit származású, vagyonos nejét.

A szélhámosság akkor derült ki, amikor Gerhartsreitert 2009-ben elítélték, mert elrabolta a saját lányát egy elhelyezési vita során. A nyomozók ekkor vették elő ú19jra a Los Angeles-i ügy aktáját.

Rovatok